Man weigert zuurstofbehandeling nadat zijn vrouw na 63 jaar huwelijk eerder op de dag overleed aan covid-19

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus eist bijzonder veel slachtoffers en zorgt voor hartverscheurende taferelen. Zo ook in het Britse Southampton waar een man van 90 een zuurstofbehandeling weigerde nadat zijn vrouw was gestorven.

Bill en Mary Dartnell waren liefst 63 jaar met elkaar getrouwd, maar stierven door het coronavirus op dezelfde dag, slechts enkele uren na elkaar.

De 90-jarige Bill vernam dat zijn vrouw, de 81-jarige Mary, overleed aan de gevolgen van covid-19. Bill, die ook besmet was met het coronavirus, weigerde na dit nieuws om nog zuurstof toegediend te krijgen.

De dochters van het echtpaar vertelden in dat Bill en Mary niet zonder elkaar verder wilden. "Wanneer ze hem vertelden dat mama overleden was, probeerde hij het zuurstofmasker van zijn gezicht te halen om duidelijk te maken dat hij geen zuurstof meer wilde", klinkt het in Daily Echo.

"Hij werd nog verder verzorgd en overleed enkele uren later in zijn slaap. Onze vader wilde niet verder leven zonder onze moeder. Ze waren heel erg op elkaar gesteld."