Gelekt intern document is drama voor cafés: ‘Pas dan mogen ze weer open, restaurants mogen wat vroeger open’

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag zit opnieuw de Nationale Veiligheidsraad samen. Ze bereiden de opening van de winkels voor. Alle winkels gaan vanaf volgende week weer open.

De Nationale Veiligheidsraad zal nog geen beslissing nemen over het heropenen van de horeca. Het is al lang geweten dat de sector het moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden.

Er is intussen een interne nota van Horeca Vlaanderen gelekt met richtdata. De restaurants zouden volgens die nota op 1 juli mogen openen. De cafés zullen nog moeten wachten tot 1 september.

Het zou een drama betekenen voor de cafés in ons land. Maar Horeca West-Vlaanderen zegt bij Focus/W-TV dat het enkel maar ideetjes zijn. “We hebben drie niveaus en het is op het laagste niveau dat dit document is opgemaakt”, luidt het.

“Aan de top is dat document zelfs nog nooit besproken geweest. Het enige dat we momenteel zeker weten is dat er voor 8 juni niets zal veranderen. Wat niet wegneemt dat we voortdurend in overleg zijn met de virologen en de mensen van de exitgroep. We willen zo snel mogelijk weer openen, maar met steunmaatregelen.”