Erg verontrustend wat ons te wachten staat als we niets doen aan de klimaatcrisis

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Wetenschappers waarschuwen voor de gevolgen als we niets ondernemen om de klimaatcrisis op te lossen. Dan worden er zo’n 3,5 miljard mensen getroffen.

Uit een recente studie blijkt dat de aarde met 3 graden zal opwarmen tegen 2100. De grond zal sneller opwarmen dan de oceanen. Tegen 2070 zal de gevoelstemperatuur voor de mens met 7,5 graden gestegen zijn.

Aangezien de aarde heel snel opwarmt door de stijgende uitstoot, zal de mens de gevoelstemperatuur de komende decennia sterker voelen stijgen dan in de voorbije 6.000 jaar. Dat meldt CNN.

Ernstige gevolgen
Dat zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de voedselproductie en ook het watergebruik komt zo onder druk te staan. De experten verwachten dat de temperatuur in landen met een grote bevolkingspopulatie het snelst zal stijgen. Op die manier kunnen 3,5 miljard mensen getroffen worden.

Maar de experten koesteren ook hoop. Als we naar een snelle en substantiële vermindering van koolstofuitstoot kunnen gaan zal dit een groot effect kan hebben. De helft minder mensen zouden dan blootgesteld worden aan extreme hitte.

Tags klimaat