Virologe is heel duidelijk: “Dan zal de regering opnieuw ingrijpen met strenge maatregelen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf morgen mogen we onze sociale contacten opnieuw wat uitbreiden. Zo kunnen we toch nog in beperkte kring Moederdag vieren.

“We willen graag dat de bevolking immuniteit heeft tegen het virus. Zo kunnen we terug naar ons normaal leven keren”, legt virologe Leen Delang van KU Leuven aan Radio 1.

“Dat cijfer gaat de goede richting uit, maar het is ook wel zo dat het virus nog circuleert ondanks de lockdown. Zonder de lockdown zouden er nog veel meer besmettingen geweest zijn.”

“Groepsimmuniteit zal er alleen komen door een goed werkend vaccin. Het virus laten circuleren zonder iets te doen is gevaarlijk. Dan raken onze spoedafdelingen overbelast. Dat is niet de manier. We zijn trouwens ook niet zeker dat de antistoffen die al verschillende mensen hebben, ook beschermend werken."

“Het is belangrijk dat we voldoende afstand houden en voldoende de handen wassen. Het is een lange en zware lockdown geweest. Dus het doet goed dat er terug meer kan. Maar de bevolking moet weten dat wanneer ze de regels niet strikt blijven naleven, de regering opnieuw ingrijpt met strenge maatregelen.”