Weinig tot geen Belgische bazen hebben hun salaris verlaagd vanwege het coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Weinig Belgische bazen van beursgenoteerde bedrijven hebben hun loon verlaagd omwille van het coronavirus. Ook kaderleden moesten nauwelijks inleveren.

Het aantal bedrijven dat het loon van managers verlaagde ligt in ons land veel langer dan in vergelijking gebeurde in onze buurlanden. In Frankrijk moesten de toplonen tussen de 15 tot 25 procent inleveren.

En dat is een noodzakelijke ingreep voor het bedrijfsleven. “In het buitenland gaan de bedrijven de goede kant op. Ik begrijp de tekenen van solidariteit die van de aandeelhouders worden geëist, maar ze moeten door het management worden gedeeld. De houding van de Belgische bedrijven is teleurstellend", vertelt Pierre Nothomb, partner bij Deminor.

In Frankrijk mogen bedrijven die gebruik maken van het uitstel om belastingen te betalen ook geen dividend uitkeren. De Franse vereniging voor particuliere ondernemingen heeft aangedrongen dat de lonen bij managers met 25 procent moesten dalen. In ons lang heeft niemand een dergelijke aanbeveling gedaan.