Verpleegster rent met fout mondmasker op kamer binnen van coronapatiënt en sterft 14 dagen later

door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
Het is vandaag de dag van de Verpleegkundigen. Die vragen in ons land al langer voor meer personeel en voldoende beschermingsmateriaal.

Het beroep van verpleegkundige is in deze coronatijden zeker niet zonder gevaar, vraag dat maar eens aan de familie van verpleegster Celia Marcos. Zij is gestorven nadat ze het leven wilde redden van een coronapatiënt.

Celia Marcos werkte in een ziekenhuis in Los Angeles. Twee weken geleden raakte tijdens haar dienst een man die het coronavirus had opgelopen in nood nadat zijn ademhaling was stilgevallen, zo staat te lezen in 'The Sun'.

Mondmasker
Celia besefte dat ze dringend iets moest doen om zo het leven van de man nog te kunne redden. Ze zocht naar een N95-mondmasker maar vond dat niet meteen. De tijd drong en ze besloot de kamer binnen te gaan met een gewoon chirurgisch mondmasker op. Ze begon met de man hartmassage te geven in de hoop zijn ademhaling weer op gang te krijgen. Tijdens die reanimatiepoging zijn er besmette deeltjes van de man in haar gezicht geraakt.

Celia testte twee dagen later vervolgens positief op het coronavirus. Nog eens twaalf dagen later, op 17 april, stierf ze. Celia werd 61 jaar.