Het bewaren van 1,5 meter afstand blijkt op deze plaats niet te volstaan: Er zijn daar opvallend meer besmettingen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een collectief van ingenieurs, wetenschappers en data-onderzoekers, formuleert in de krant ‘Het Laatste Nieuws’ een opmerkelijk besluit. We kunnen namelijk het coronavirus zo goed als helemaal uitroeien in België.

“Meerdere studies tonen aan dat het aantal besmettingen buiten minstens tien keer lager ligt dan binnen. De zomer is dus de uitgelezen kans om het virus in België quasi uit te roeien", staat in het advies van  ingenieurs, wetenschappers en data-onderzoekers. Het advies werd verstuurd naar Sciensano, een aantal kabinetten en GEES-voorzitter Erika Vlieghe.

De onderzoekers verenigen zich onder de naam ‘United Against Covid'. Ze stellen dat de overheid best zou aanraden dat mensen zoveel mogelijk activiteiten buiten organiseren. "Van lesgeven over kantoorwerk tot sociale ontmoetingen."

1,5 meter afstand
Internationaal zijn er steeds meer aanwijzingen dat het 1,5 meter afstand houden niet op alle locaties voldoende veiligheid brengt. Het valt op dat binnen mensen opvallend meer besmet raken, zelfs als ze voldoende afstand bewaren.

"Net daarom pleit het collectief van wetenschappers nu voor een veel sterkere nadruk op de 'openluchtsamenleving”, luidt het nog.