Veel onbegrip voor verbod om naar tweede verblijf te gaan: "Het is hun recht"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Mensen met een tweede verblijf aan de zee mogen daar niet naartoe. De discussie daarover woedt al wekenlang hevig. Wij legden de vraag voor aan onze lezers.

We stelden de vraag: 'Vind jij het onrechtvaardig dat mensen niet naar hun tweede verblijf aan de kust mogen?'. In totaal beantwoordden 2.400 mensen deze vraag. Het antwoord is duidelijk: 71% zegt dit inderdaad onrechtvaardig te vinden.

"Die mensen hebben gespaard voor hun tweede verblijf en betalen taksen. Het is hun recht daar gebruik van te maken", stelt Rita.

"Als de mensen mogen winkelen, dan mogen de mensen naar hun tweede verblijf. Er is veel minder kans op besmetting aangezien ze in hun eigen bubbel zitten en op straat, niet of in parken enzovoort", vindt Carine.

Heel wat mensen vragen zich ook af waarom ze niet naar de camping mogen. "Het is daar veel veiliger en rustiger. We hebben er allemaal voor gewerkt. Iedereen leeft daar buiten en in de gezonde lucht. Er is plaats genoeg tussen de caravans. Als we het allemaal zelf veilig houden, dan kan dit gerust", aldus Els.