PVDA haalt uit naar Vlaams Belang: “Die rijkemanspartij die zich vals voordoet als volkspartij”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De peiling van de VRT heeft ook PVDA een goed gevoel bezorgd. Paul Mertens reageert blij op de eigen cijfers, maar haalt ook uit naar de nieuwe grootste partij van Vlaanderen.

PVDA deed het goed in De Stemming van de VRT. “Ons werk wordt gesmaakt omdat wij doeners zijn. Ons moto is: geen woorden maar daden. Wie vorig jaar voor onze partij stemde zou dat opnieuw doen en er komen nog eens de helft nieuwe kiezers bij. In Vlaanderen zouden we van 225.000 kiezers vorig jaar naar 350.000 kiezers vandaag gaan.”

Maar het werk is volgens Mertens niet af. Vooral de cijfers van Vlaams Belang verontrusten hem. “Uiteraard is er nog veel werk. We moeten corona verslaan. We moeten het Vlaams Belang verslaan, die rijkemanspartij die zich vals voordoet als volkspartij, maar eigenlijk gewoon angst zaait en mensen tegen elkaar opzet.”

Mertens ziet zijn partij dan ook als de meest sociale van het land. “We moeten zorgen dat alle lessen uit deze crisis worden benoemd en behouden. We moeten zorgen dat de coronahelden blijvend respect krijgen, goede statuten en een goede verloning". De voorzitter sluit af met een oproep: "Versterk de sociale golf. Word lid van de sociaalste partij van het land."