Franse politici willen grens met België weer open: “Anders gaan we failliet”

door: BVDO
In Frankrijk dringen lokale politici aan op een snelle heropening van de grens met België, omdat het economisch niet meer leefbaar is voor veel winkels uit de grensstreek.

Heel wat volksvertegenwoordigers, senatoren en lokale politici uit de Franse Ardennen vragen de Franse regering om de grens met België zo snel mogelijk weer open te stellen. De economische moeilijkheden in de regio zijn volgens hen voor een groot deel veroorzaakt door de sluiting van de grens met België.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werden de grenzen gesloten. De regio had het voor de coronacrisis al moeilijk en wordt door de sluiting nog zwaarder getroffen. “Het inkomstenverlies voor de voedingswinkels is aanzienlijk en heel wat banen zijn in gevaar, aangezien bijna 70 procent van het cliënteel in de grensstreek uit België komt", aldus de politici.

Ze benadrukken dat het toeristisch seizoen "cruciaal" is voor hun regio. Hoe langer de grens met België gesloten blijft, hoe erger de gevolgen alleen maar worden.