Marc Van Ranst begrijpt het niet: “Ze zouden beter kwaad zijn op Sciensano dan op mij, who cares?"

door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Viroloog Marc Van Ranst zorgde voor heel wat onrust in Sint-Truiden. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) is daarover nog altijd boos.

Marc Van Ranst zei zondag tijdens het VRT-middagjournaal dat er een nieuwe haard van het coronavirus zou zijn in Sint-Truiden. Dat bleek echter vals alarm te zijn.

“Bij nadere analyse blijkt dat er resultaten van twee soorten testen gemixt werden, wat vermoedelijk een vals beeld opleverde. Zowel de resultaten bekomen door de PCR-testen als de nieuwere serologietesten zaten vervat in die cijfers. Wat die laatste betreft, gaat het vaak over al wat oudere infecties”, legt burgemeester Veerle Heerlen (CD&V).

De burgemeester van Sint-Truiden haalde maandagavond écht hard uit naar Van Ranst. "Hij deed een verschrikkelijke uitspraak die onze stad enorme imagoschade heeft berokkend", citeert Het Laatste Nieuws haar.

Van Ranst zelf begrijpt er niets van. Ik interpreteer de cijfers die er voorhanden zijn. Burgemeester Heeren zou beter boos zijn op Sciensano. Maar eigenlijk: who cares?"