Callcenter dat contacttracing doet belt lang niet iedereen: “Slechts 1 op 5 wordt gebeld”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Universiteit van Antwerp heeft nieuwe resulaten bekendgemaakt over haar Grote Coronastudie. Die leverde enkele opvallende resulaten op.

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit van Antwerpen blijkt dat 77% van de respondenten vindt dat het personeel in winkels een mondmasker moet dragen. Beduidend minder mensen (57%) zijn van mening dat de klant neus en mond moet bedekken.

Opvallend: meer dan zes op tien leerlingen vindt dat het dragen van een mondmasker op school verplicht zou moeten worden. Van de meerderjarigen zou nog geen vier op tien dat verplichten. Er wordt meer gebruik gemaakt van de noodopvang op school. Tijdens de eerste weken van de crisis was er amper nood aan, nu stuurt één op tien ouders de kinderen ernaartoe.

Op 4 mei introduceerde de overheid het systeem van contactopsporing: iedereen die een besmetting met het coronavirus opliep, zou telefoon moeten krijgen om zo de persoonlijke contacten efficiënt in kaart te kunnen brengen. 

"Van de 99 deelnemers aan de tiende golf van onze studie die bevestigd werden met Covid-19 en die bij het invullen van de enquête nog steeds ziek waren, is één op vijf gecontacteerd geweest door een contact tracer", stelt prof. Thomas Neyens (UHasselt/KU Leuven) vast.