Conner Rousseau en Paul Magnette zijn klaar met hun snuffelronde: “Dit is het volgende dat nu moet gebeuren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau (SP.A) en Paul Magnette (PS) zijn klaar met hun snuffelronde. Ze weten ook al wat de volgende stap moet zijn.

Men hoopt in september een volwaardige regering op de been te kunnen brengen. Zoals je weet werkt de regering Wilmès nog steeds met volmachten. De partijen willen die niet meer verlengen.

Conner Rousseau (SP.A) en Paul Magnette (PS) namen een jaar na de verkiezingen initiatief om opnieuw met de partijvoorzitters aan tafel te zitten. Die gesprekken hebben ze afgerond.

"We zochten een opening om een nieuwe regering te vormen na de coronacrisis en die opening hebben we gevonden", licht Conner Rousseau toe bij VRTNWS. "Nu gaan we proberen om die opening groter te maken."

"We hebben veel contacten gehad", reageert Paul Magnette. "We maken binnenkort een samenvatting van die gesprekken. Het zullen de eerste grote conclusies zijn om steun te geven aan zij die een regering kunnen vormen. Er zou een formateur kunnen worden benoemd om voor het einde van de zomer een regering te vormen."