Vincent Van Quickenborne ziet de oplossing: "Zo kunnen we N-VA en PS met elkaar verzoenen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vincent Van Quickenborne, fractieleider van Open Vld, heeft een duidelijke voorkeur voor een coalitie om tot een nieuwe federale regering te komen.

Volgens hem is paars-geel de oplossing. "De socialisten hebben tijdens hun snuffelronde ontdekt dat het met Groen/Ecolo niet zal lukken. Ik denk dat Vivaldi niet meer terugkomt", zei Van Quickenborne op Radio 1.

Hij vindt dat N-VA en PS een coalitie moeten aangaan. "De twee grootste partijen moeten met elkaar in een regering zitten. Maar dat is niet gemakkelijk, dat hebben we gezien. Wat er moet gebeuren, is dat men vanuit het centrum vertrekt, met de partijen die nu in de regering zitten; Open Vld, CD&V en MR. Die moeten het initiatief nemen om de brug te slaan tussen N-VA en PS."

"Ik denk dat die drie partijen in staat zijn om teksten te maken en ideeën te reflecteren die die twee partijen kunnen verzoenen met elkaar. Als je dat doet, krijg je de deelstaten ook mee."

Oppositie

Op de opmerking dat Open Vld misschien uit de boot valt, zei Van Quickenborne nog: "Als PS en N-VA vinden dat we niet passen in het verhaal, dat we te liberaal zijn, dan hebben we geen schrik om in de oppositie te zetelen. We zijn op dat vlak heel onthecht."