Koningin Maxima krijgt forse kritiek op haar kledij: "Waarom doet ze dat?"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Nederlandse koningin Maxima krijgt in eigen land fikse kritiek omdat ze bijna al haar kledingbudget in ons land uitgeeft.

Het was de Nederlandse royalty- en modejournaliste Josine Droogendijk die de uitspraken deed in het blad ‘Villamedia’. Volgens Droogendijk geeft Maxima 95 procent van het budget voor kledij en accessoires uit over de Nederlandse grens.

Vooral Natan, het modehuis van onze landgenoot Eduard Vermeulen, wordt bij de Nederlandse koningin erg goed gesmaakt. Ook de hoeden van Maxima komen uit België. Ontwerpen van Fabienne Delvigne genieten al jarenlang haar voorkeur.

Voor Droogendijk moet Maxima meer in Nederland kopen. “Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem? Ik benoem het wel als Máxima haar vijftiende nieuwe rode jas draagt. Want, waren die vorige veertien dan niet goed genoeg?”

Droogendijk probeert een evenwicht te vinden tussen respect en eerlijkheid. “Natuurlijk kan ik zeggen: wat heeft Máxima voor afschuwelijks aan. Ik zeg liever dat de culotte niet het beste in haar bovenhaalt. De ‘tone of voice’ is belangrijk. Ik krijg bakken kritiek als ik iets te kritisch ben.”