Onderzoeksrechter zeer streng voor man die speeksel aan been van vrouw smeert

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse politie werd afgelopen weekend opgeroepen voor twee spuwincidenten. Dat nieuws raakte dinsdag bekend.

Vrijdagavond rond 21:30 uur kwam de politie ter plaatse bij een café aan het De Coninckplein. Een vrouw had daar gebeld dat een 45-jarige man zich niet aan de regel van social distance hield, zo meldt ATV.

De vrouw zat met een vriendin op het terras toen het plots begon te regenen. Een 45-jarige man kwam bij haar onder de paraplu zitten. Ze duwde hem herhaaldelijk weg. De man likte zijn vinger nat en wreef het tegen de been van de vrouw aan. De man blijft aangehouden, zo oordeelde de onderzoeksrechter zaterdag.

Er was ook nog een tweede inicident. Zaterdagnamiddag moest de politie tussenbeide komen bij een vechtpartij in de Pijlstraat. De politie stelde al snel vast dat de deur van het wassalon gebroken was. Een 22-jarige man uit Jette was daar in een gevecht verwikkeld met een klant van een naburige café. Die beweerde dat hij hen lastigviel en al enkele keren in hun richting had gehoest.

Toen de politie hem wilde fouilleren, werd de man opstandig. Hij spuwde ook naar de agenten. De onderzoeksrechter besliste om de man vrij te laten onder voorwaarden.

Tags antwerpen