Conner Rousseau duwt de S.PA omhoog: “Mensen zijn het beu zoals het nu gaat”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau heeft duidelijk zijn visitekaartje afgegeven de voorbije maanden en het resultaat daarvan was ook te zien in de Grote Peiling van enkele kranten en televisiezenders.

Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir hielden met de Grote Peiling een nieuwe rondvraag naar het stemgedrag in ons land. Conner Rousseau helpt de S.PA naar de positie van derde partij van Vlaanderen.

De socialistische partij komt door Conner Rousseau duidelijk in een beter vaarwater terecht, al blijft hij ook bescheiden. “Ik zie veel mensen, ik praat met veel mensen, en die zijn allemaal die politieke stilstand beu”, vertelt hij aan VTM Nieuws. “Ik probeer hen samen te brengen voor een positief effect.”

Bart De Wever wees er al op dat de Rousseau behoorlijke stappen aan het zetten is. “Het doet altijd deugd om complimenten te krijgen, maar ik hoop dat meneer De Wever ook goed luistert naar ons zodat we uit die politieke impasse raken.”

Want ondanks die complimenten werd het plan van Rousseau aan de kant geschoven en doet de S.PA niet mee aan de regeringsvorming. “We hebben altijd gezegd dat onze opdracht eindig was. We hebben een constructief voorstel gedaan en de eerste stap gezet.”

Als er een nieuwe regering komt, dan moet die een meerderheid hebben volgens Rousseau. “Het meest ideale is een volwaardige regering die een meerderheid heeft, absoluut, maar als je die niet vindt heeft de Vlaming er ook niets aan als we rondjes blijven lopen.”