Kan je veilig op hotel gaan? "Dat zou de doodsteek voor hun activiteit zijn"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De Belg boekt meer autovakanties en vakantiehuisjes in vergelijking met de voorgaande jaren. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Toch stellen hotels alles in het werk om zo coronaveilig mogelijk te zijn.

“Wij hebben alle hotels waar wij binnen Europa mee werken gecontacteerd met de vraag wat zij precies hebben gedaan om de kans op besmetting met covid-19 zo klein mogelijk te maken", vertelt Piet Demeyere, woordvoerder van Tui Belgium, aan Redactie24. 

"Daaruit blijkt dat die hotels heel veel maatregelen hebben genomen, ook al omdat hun eigen regering dit oplegt.”

Belgische kust en vakantiehuisjes

“Een maand geleden leek het alsof gans Vlaanderen alleen nog maar naar de Belgische kust wilde trekken en enkel in vakantiehuisjes wilde zitten om zo weinig mogelijk contact met anderen te hebben.”

“Dat idee van de kust ziet er met het weer deze week al niet meer zo aantrekkelijk uit. Het was ook duidelijk dat onze Belgische kust te klein was om iedereen te ontvangen.”

Ook een vakantiehuisje is zeker niet voor alle Belgen de gedroomde vakantie. “In een vakantiehuisje moet je zelf nog alles doen, zoals je bed opmaken en koken. Het belangrijkste vakantie-idee bij de Belg is dat hij wordt bediend en niets hoeft te doen.”

Hotels zijn maximaal 50% volgeboekt

Nu hotels alles in het werk stellen om het risico op coronabesmetting zo klein mogelijk te houden, verlangen we opnieuw naar een vakantie op hotel. "Door alle maatregelen die de hotels nemen, verlangt de Belg toch opnieuw naar waar hij oorspronkelijk zin in had.”

“Het probleem van de grote massa in een hotel stelt zich nu niet omdat de hotels in het beste geval 50% volgeboekt zijn. Die problemen van een massa mensen in een hotel heb je nu eigenlijk nergens. Er is daardoor al een veel grotere ruimte om te bewegen.”

“Buffetten worden afgeschaft ofwel staan ze er nog, maar dan zijn er bedienden die het eten in je bord scheppen zodat niet telkens een andere persoon die lepel vastneemt. Het personeel draagt overal mondmaskers. Er zijn tal van maatregelen die genomen worden.”

“Natuurlijk wil geen enkel hotel nu opvallen door een coronabesmetting. Zij weten ook dat dit de doodsteek voor hun activiteit zou zijn, dus zij volgen dat echt wel heel streng op.”

Discipline van de vakantieganger

“Het blijft ook wel een beetje de discipline van de vakantiegangers zelf. Zowel in België als op vakantie in het buitenland moet je je bewust zijn van wat je wel en niet kan doen en dat kan het hotel niet in jouw plaats doen", besluit Piet Demeyere.