Schokkende oproep: "We moeten joden en moslims opzettelijk besmetten met corona"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In het Verenigd Koninkrijk zijn schokkende berichten opgedoken over neonazi's, die oproepen om joden en moslims met het coronavirus te besmetten.

Dat blijkt uit een rapport van een commissie tegen extremisme, waarin staat dat neonazi's van de lockdown hebben geprofiteerd om hun gedachtegoed te verspreiden.

"We hebben gehoord dat extreemrechtse Britse activisten en neonazigroeperingen mensen aansporen om opzettelijk minderheden te besmetten, zoals joodse gemeenschappen", klinkt het.

Samenzweringstheorieën

Ze verspreidden ook samenzweringstheorieën die zeggen dat het virus niet echt is en deel uitmaakt van "een joods complot" om het volk te misleiden. Een ander nepbericht dat ze verspreidden, is dat moslims verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van het virus, door moskeeën open te houden.

Sara Khan van de eerder genoemde commissie vertelde aan de krant The Mirror: "Extreemrechtse, extreemlinkse en islamistische groeperingen hebben de lockdown gebruikt om gevaarlijke samenzweringstheorieën en desinformatie te verspreiden, vooral op het internet."