Franstalige liberalen hebben duidelijke boodschap voor Bart De Wever: "Zal niet gebeuren"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De regeringsvorming zit opnieuw in het slop. De liberale partijen bezorgden een nota aan preformateurs De Wever (N-VA) en Magnette (PS) en dat viel niet in goede aarde. Bovendien maakt men zich bij MR sterk dat Open Vld hen niet zal laten vallen.

PS, N-VA, CDH, CD&V en SP.A zijn bereid om mee te werken aan de vorming van een federale regering. Er is nog één partij nodig om een meerderheid te vormen. Daarbij wordt dan vooral naar Open Vld gekeken, maar daar wil men de Franstalige liberalen MR niet lossen.

“Ik heb voorzitter Lachaert dit weekend nog gehoord en wij zitten op dezelfde lijn. Wij hebben verschillende punten in een nota opgenomen en voor ons is dat een basis voor onderhandelingen", vertelt minister Philippe Goffin (MR) in De Ochtend op Radio1.

“Open Vld zal niet zonder ons aan de onderhandelingstafel gaat zitten, daar twijfel ik niet aan. Dat zal niet gebeuren.”

Goffin benadrukt dat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de onderhandelingen niet wil laten mislukken, maar constructief wil meewerken.

“Open Vld en MR zijn altijd constructief. Mijn voorzitter Georges-Louis Bouchez is altijd beschikbaar, hij heeft in dit kader al veel werk verricht. Hij heeft met voorzitters van andere partijen samengewerkt en naar oplossingen gezocht. Hij is beschikbaar, constructief en positief.”

Georges-Louis Bouchez zal geen moeilijkheden veroorzaken. Integendeel, hopelijk zal hij de mogelijkheid hebben om oplossingen te bieden. Ik heb de verklaring van Bart De Wever gehoord en PS heeft daar bijna niets op gezegd.”