Mondmaskers van overheid laten maar op zich wachten: “Dit dragen in plaats van een mondmasker is ook goed”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Nog steeds hebben maar weinig mensen een mondmasker in de bus ontvangen van de overheid. Nochtans zou elke burger een mondmasker krijgen.

Er zijn tot nog toe 1 miljoen mondmaskers aangekomen. De rest komt volgens bevoegd minister van Defensie Philippe Goffin (MR) zondag aan. Elke burger krijgt ook twee gratis filters. Dat is dan weer de bevoegdheid van minister Koen Geens (CD&V). 

Zijn kabinet liet gisteren weten dat er de afgelopen weken al zo'n 12 miljoen van die filters zijn verspreid naar de provincies. Vrijdag zouden er nog eens 6 miljoen volgen. Dan zijn dus 18 miljoen van de verwachte 22 miljoen filters gearriveerd.

Veel mensen wachten nog steeds op zo’n gratis mondmasker. Nathalie Debast van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) zegt in ‘De Ochtend’ op Radio 1 dat burgers de richtlijnen van hun eigen gemeente moeten opvolgen.

Eigen gemeente
"We weten dat gemeenten instaan voor de verdeling van de mondmaskers die ze zelf hebben besteld en ook voor de filters van de federale overheid. Maar wanneer ze die verdelen en hoe ze dat doen, dat verschilt van gemeente tot gemeente.” 

“Mensen baseren zich dus het best op de communicatie van hun eigen gemeente. Als ze vinden dat het wat lang duurt, moeten ze weten dat ook een sjaal of bandana goed kan zijn."