Tommelein vraagt hulp van Veiligheidsraad: "Nonchalance zorgt voor broeihaarden"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vanmorgen had de Oostendse burgemeester Bart Tommelein overleg met de NMBS over de extra treinen naar de kust.

Tommelein wilde geen extra treinen meer bij mooi weer naar Oostende, omdat de NMBS volgens hem niet kan instaan voor de veiligheid van de reizigers. Het overleg van vandaag tussen de NMBS en Tommelein leverde niks op. De NMBS zet vanaf woensdag extra treinen in omwille van het mooie weer.

Tommelein is woest, ontgoocheld en gefrustreerd na het overleg. “De NMBS is nonchalant, ze hebben geen plan. En zo creëren ze nieuwe coronabroeihaarden”, zegt Tommelein aan Het Nieuwsblad.

De situatie liep afgelopen vrijdag helemaal uit de hand nadat een defect in een seinhuis ervoor zorgde dat er enkele uren geen treinverkeer was. Tommelein drong aan op een aanmeldsysteem voor de NMBS. “Navraag bij specialisten leert mij dat je dat perfect op een paar dagen kunt opzetten. Wij hebben zelf zo’n systeem voor onze stranden. Pretparken moésten zelfs zo’n systeem hebben voor ze weer mochten opendoen. Maar de grootste openbare maatschappij van ons land kan dat blijkbaar niet.”

Tommelein is ten einde raad en drong er bij de West-Vlaamse gouverneur op aan dat de Nationale Veiligheidsraad zou ingrijpen.