Professor Molenbergs: “Dan zouden steden als Gent, Brussel en Charleroi gewoon Antwerpen gevolgd zijn”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus begon zijn nieuwe opmars in Antwerpen. De coronamaatregelen werden opnieuw verstrengd en dat was cruciaal om te voorkomen dat eenzelfde scenario zich zou voltrekken in andere steden.

“De burgemeester van Antwerpen heeft de situatie ten opzichte van Brussel wel fel uitvergroot. Hij heeft wel een punt dat er in Antwerpen meer wordt getest dan in Brussel. Maar dat de situatie in beide steden dezelfde zou zijn, is helemaal niet het geval”, legt professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven) uit aan Redactie24.

“Brussel loopt nog achterop ten opzichte van Antwerpen. Antwerpen heeft op een gegeven moment het peloton van de centrumsteden verlaten en het aantal besmettingen is bij hen als een pijl uit een boog omhoog geschoten.”

“Wanneer we niet hadden ingegrepen met een strenger beleid dan zou het een kwestie van tijd zijn geweest vooraleer ook andere steden zoals Brussel, Gent, Charleroi, Luik gewoon gevolgd zouden zijn. Ik hoor nu ook in Brussel al wat stemmen opgaan om ook daar de regels te verstrengen.”