Sodexo haalt geld weg van maaltijdcheques personeel Brantano: “Dit is diefstal”

door: BVDO
De personeelsleden van Brantano zijn het geld van de al uitbetaalde maaltijdcheques kwijt. Sodexo haalt het geld af.

Afgelopen week kreeg het personeel van de Brantanowinkels hun maaltijdcheques uitbetaald. Wie zijn saldo vandaag raadpleegt, krijgt een nul te zien. Dat meldt De Tijd nadat enkele personeelsleden van de Brantanowinkels bij hen getuigden. Eén van hen noemde het diefstal.

Sodexo bevestigt de actie. “We hebben het geld teruggevorderd omdat Brantano zijn rekening niet betaald heeft”, zegt Sodexo-directeur Kurt Ghijsbrecht. “Zoals altijd stuurden wij de maaltijdcheques door aan het personeel nog voor Brantano het geld aan ons overmaakte.”

Sodexo probeerde Brantano nog te contacteren, maar gezien het faillissement lukte dat niet. “Tevergeefs, en daarom hebben we donderdag de cheques teruggetrokken. Het Brantanopersoneel heeft recht op zijn maaltijdcheques. Maar het is aan Brantano om ons het nodige geld te betalen. Als dat gebeurt, zullen we de cheques opnieuw beschikbaar maken voor het personeel.”

Of de actie van Sodexo wettelijk kan, is maar zeer de vraag en voer tot discussie. De curatoren waren niet op de hoogte van de actie van Sodexo en betreuren de feiten. Een nieuwe kaakslag voor het personeel van Brantano.