Handige verandering bij het betalen: "Makkelijker en het bespaart je tijd aan de kassa"

door: STS
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De betaalapp Payconiq by Bancontact heeft een handige nieuwe update gekregen. Die maakt komaf met een probleem dat zich kon voordoen wanneer je met maaltijdcheques betaalde.

Wie in een winkel met behulp van Payconiq een betaling wilde uitvoeren met maaltijdcheques, kon voor een vervelend probleem komen te staan wanneer het saldo van de maaltijdcheques ontoereikend was. Om de betaling te vervolledigen moest je de rest dan nog betalen met je bankkaart of smartphone.

Daar is nu verandering in gekomen. Met de vernieuwde functie in de Payconiq-app kan je je volledige aankoop betalen door één keer te scannen. "Dat is niet alleen een pak makkelijker, maar het bespaart je ook tijd aan de kassa", zegt Bancontact Payconiq Company.

Hoe werkt het?

Om deze functie te laten werken, moet je op voorhand je maaltijdcheques in de Payconiq by Bancontact-app koppelen. In de winkel gaat het als volgt: "Scan de Payconiq QR-code bij je handelaar. Als die handelaar betalingen met maaltijdcheques en met Payconiq toelaat, wordt een betaling met maaltijdcheques automatisch voorgesteld."

Daarna bevestig je of voer je het bedrag in dat je moet betalen. "Je krijgt een handig overzicht van je beschikbaar maaltijdcheques-saldo en hoe je je aankoop kan betalen. Heb je voldoende saldo om je hele aankoop met je Ticket Restaurant te betalen? Dan kan je de volledige aankoop met je maaltijdcheques betalen."

"Kan je je aankoop niet volledig met maaltijdcheques betalen? Dan wordt het resterende bedrag betaald via Payconiq met je gekoppelde bankrekening."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp