Biostatisticus legt uit wat nu cruciaal is met het oog op de derde golf

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Professor biostatistiek Geert Molenberhgs (UHasselt en KULeuven) pleit ervoor om de strengere coronamaatregelen niet te lossen vooraleer er geen nieuwe bevestigde gevallen geregistreerd worden. In gesprek met onze redactie licht hij toe waarom dit cruciaal is.

“Ik word vanuit verschillende hoeken bekritiseerd omdat ik het aantal bevestigde gevallen op nul wil krijgen. De R-waarde moet zo snel mogelijk terug onder 1 gebracht worden in alle provincies.”

“Wanneer we de hoge cijfers van vandaag kunnen bedwingen, dan moeten we verder doorgaan tot aan nul besmettingen per dag met het oog op de derde golf”, benadrukt Geert Molenberghs.

“Dit om die golf zo lang mogelijk uit te stellen en zo laag mogelijk te houden. Wanneer we vanaf de grond vertrekken is het moeilijker voor het virus om terug de kop op te steken dan wanneer er nog een bodem is aan besmettingen.”

Bezorgd over de kust

“Ik heb de indruk dat het in de regio van West-Vlaanderen begint te lukken en de goede kant opgaat. In steden zoals Ieper, Kortrijk, Poperinge, Roeselare en de kleine gemeenten errond zie ik prille tekenen van verbetering.”