Zéér opvallend nieuws over Wout Van Aert: Dit is de échte reden waarom hij plots zo snel rijdt

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert zit opnieuw stevig in de pedalen. De renner vertelde afgelopen weekend dat hij twee kilogram is verloren. Volgens hem een goede zaak, maar is dat de échte reden waarom hij plots sneller rijdt?

Trainer Marc Lamberts ziet een andere reden waarom Van Aert zich opnieuw als een vis in het water voelt. "Het draait in dit verhaal niet alleen om gewicht”, zegt hij. “De echte reden waarom Wout momenteel beter is, is louter conditioneel.”

Wout Van Aert maakte een valse start, waardoor hij de rest van het seizoen meermaals een grote teleurstelling te verwerken kreeg. “Wout is overtraind aan het veldritseizoen begonnen. Fysiek en mentaal was hij niet klaar om het veld in te duiken. Twee maand lang heb ik Wout niet kunnen laten trainen zoals het hoort, simpelweg omdat hij te vermoeid was en we hem zo veel mogelijk moesten laten rusten.”

Dat de reden van zijn mindere prestaties louter conditioneel is, klopt niet helemaal geeft Lemberts toe. “Na de Binck Bank Tour is hij bijna rechtstreeks aan het veldritseizoen begonnen, tegelijk waren er ook de problemen binnen de ploeg. We hebben op een gegeven ogenblik zelfs met de gedachte gespeeld om hem drie weken lang aan de kant te zetten om daarna opnieuw vanaf nul te beginnen. Zo ver is het gelukkig niet gekomen.”