Vriendin van de doodrijder van Saar komt met zeer opvallende bekentenis die iedereen met verstomming slaat

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Twee jaar geleden werd 15-jarige Saar Gevaert doodgereden door Miguel V. Hij reed onder invloed en pleegde vluchtmisdrijf. Hij zou nooit nog met de auto rijden, zei hij toen. Maar op 10 november was hij - weer onder invloed - tegen een lantaarnpaal gereden. Ook toen pleegde hij vluchtmisdrijf. Maar volgens zijn vriendin, schuilt daar meer achter dan we denken.

De rechtszaak over Saar was nog lopende tijdens het nieuwe ongeval. Maar dat Miguel V. onder invloed reed en tegen de lantaarnpaal botste, terwijl hij nooit meer zou rijden, heeft volgens zijn vriendin een duidelijke reden. 

"Miguel wilde niet autorijden. Hij probeerde zichzelf iets aan te doen", vertel ze in Het Nieuwsblad. "Hij zat te werken in zijn magazijn, maar plots is het licht uitgegaan in zijn hoofd. Hij is in mijn auto gestapt en is het erf afgereden. Hij wilde zich tegen die paal te pletter rijden. Toen hij zag dat hij niets mankeerde, was hij bang dat hij in de cel zou belanden en zijn we gevlucht." 

Ook beweert zij dat het niet goed ging de afgelopen jaren met Miguel. Hij zou fel lijden door wat er is gebeurd. "Mensen zien niet hoe hij lijdt onder het ongeval, maar ik wel. Hij sluit zich af, begint soms te huilen. Hij is veel stiller geworden. Hij heeft spijt van wat er met dat meisje is gebeurd en het weegt op hem, maar iedereen ziet hem als de boeman."

"Maar hoe zou jij reageren als je zo'n ongeval hebt veroorzaakt? Hij was in paniek en is gevlucht, en dat is fout, maar het is niet dat hij dat meisje wilde doodrijden. Er zijn nog zoveel anderen die vluchten, niemand kan over zichzelf zeggen dat hij zoiets nooit zou doen zonder het zelf te hebben meegemaakt."