Hevige brand in Hasselt veroorzaakt groot drama voor David, maar dan moet het ergste nog komen

bron: TVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video TV Limburg
Velen schuiven vanavond hun benen onder een rijkelijk gedekte kersttafel. Een heerlijk kerstdiner in combinatie met fijn gezelschap zorgt voor een onvergetelijke Kerstmis. We staan er niet altijd bij stil, maar voor sommigen is dat helemaal anders. Zo getuigt de 40-jarige David uit Hasselt.

De afgelopen drie jaar stierven in Hasselt alleen al 24 daklozen op straat. Ook in andere steden sterven er jaarlijks daklozen op straat met Kerstmis. De 40-jarige David getuigt hoe hij al tien jaar leeft zonder een dak boven zijn hoofd.

“Ik was bijna dertig en kreeg relatieproblemen door het feit dat ik nooit thuis was. Mijn toenmalige vriendin had een relatie met een van mijn vrienden. We zijn uit elkaar gegaan. Ik had toen veel verdriet en pijn. Ik ben in slaap gevallen met een sigaret." Toen veranderde het leven van de man voorgoed. "Alles kwijt hé", vertelt David. Een brand zorgt ervoor dat hij op straat belandt. Zonder vriendin of familie, die keerden hem de rug toe. “Je voelt je niet meer aanvaard. Ook niet meer in de maatschappij. De deuren gaan dicht.”

Toch wil David niet bij de pakken blijven zitten. Hij werkt aan een kunstproject. “Zo kan ik toch iets positief achterlaten”, vertelt hij. “Ik ben zo moe gevochten”, vertelt hij in tranen. “Het is zo moeilijk om te aanvaarden. Ze sturen je van het kastje naar de muur.” Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg David ook te horen dat hij kanker had. David verliest gelukkig de moed niet en lijkt er stilaan door te komen. ”Blijven lachen hé”, vertelt hij positief. Zijn grootse wens? Zijn zoon en familie terugzien.