Gezin met 5 kinderen uit Paal viert samen de feestdagen, maar dan slaat het noodlot toe

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eerst zaten ze samen nog gezellig aan de feesttafel, maar niet veel later veranderde het leven van het gezin met vijf kinderen uit Paal compleet. Ze zijn erg geschrokken door wat hen overkomen is afgelopen weekend. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

Het gezin verloor door een brand hun woning in Paal. Zij zagen hun huis compleet in vlammen opgaan. Nergens konden ze op hulp rekenen van een instantie. Uiteindelijk konden ze bij vrienden overnachten. "Een echte schande", reageren enkele mensen op de situatie van de jonge moeder met haar kinderen.

Er komt nu heel wat kritiek op de noodopvang in de stad. “Men slaagt er niet in een gezin met vijf kinderen op te vangen, schandalig”, zegt Meral Oscan van Groen. Toch meldt de burgemeester dat er geen nood is aan extra crisiswoningen. “Deze woningen moeten ondertussen wel onderhouden worden en dat kost geld”, besluit de burgemeester. Het financiële kostenplaatje is te groot voor hem.

Intussen heeft een projectontwikkelaar laten weten dat de vrouw tijdelijk in hun huis kan verblijven, maar dat neemt niet weg dat de moeder van het gezin erg verslagen is. Eerst verliest ze alles in de brand, daarna krijgt ze figuurlijk de deur op de neus. “Ik heb erg diep gezeten”, zegt ze. “Dinsdag moest ik me aanbieden bij het OCMW, maar daar kreeg ik te horen dat er geen woning beschikbaar was en dat ik zelf op zoek moet naar een onderkomen.” De vrouw voelde zich erg machteloos samen met haar vijf kinderen.