VTM

Sven De Leijer heeft drastisch besluit genomen met dit hallucinant gevolg

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sven De Leijer duikt regelmatig op tijdens programma’s op Vier. De publieksopwarmer heeft intussen besloten om de tv-studio even achter zich te laten.

Vanaf volgende maand trekt Sven het theater in. Dan start hij met zijn eigen theatertournee. "Voor een publiek staan blijft mijn natuurlijke habitat”, vertelt De Leijer in Het Nieuswblad. “Ik vind het nog steeds leuk om als publieksopwarmer te werken, maar de tijd is rijp om het ook eens buiten een tv-studio te proberen. Dat idee zit al even in mijn hoofd. Het theater is nog onbekend terrein voor mij, dus op een zotte dag dacht ik: Foert, gewoon doen.”

En echt veel tijd had Sven niet om iets te verzinnen. “De meeste theatermakers beginnen 1,5 jaar op voorhand te werken aan hun show, ik moest er eentje in enkele maanden tijd ineen boksen. Maar dat lukt. Stand-upcomedy wordt het niet, dat is niet mijn vak. Nee, het wordt iets dicht bij mezelf. Daarom heet de show ook Content: ik ben heel tevreden met mijn leven, en daar wil ik over vertellen. Anekdotisch, met veel verhalen en interactie. Het publiek moet geen schrik hebben dat ik hen een hele avond ga ­lastigvallen, maar af en toe iemand uit de zaal plukken is nu eenmaal mijn ding.”