Ouders gooien kinderen waaronder pasgeboren baby uit brandend appartement (video)

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video Facebook
Toen er brand uitbrak in hun appartement, waren de ouders compleet in paniek. Noodgedwongen besloten ze hun kinderen uit het raam te gooien, waaronder een pasgeboren baby.

Toen er brand uitbrak in Decatur, een gemeente in de Amerikaanse staat Georgia, was er grote paniek. Een koppel besloot hun baby uit het raam te gooien, maar gelukkig was Jackie Peckrul de juiste vrouw op de juiste plaats.

Jackie Peckrul, een van de brandweervrouwen die meteen ter plekke ging, verrichtte een grote heldendaad. “Ik zag onmiddellijk de vlammen en kon iedereen in het gebouw horen schreeuwen”, vertelde ze. Plots zag ze "iets blauws" naar beneden vallen. “Het was een baby die in een blauw deken was gewikkeld. Ik liet de ladder meteen los en kon hem gelukkig opvangen.”

“Ik denk dat ze spontaan verwachtten dat ik hem zou opvangen”, vervolgde ze. “Het is een mirakel.” De ouders besloten nadien ook hun kleuter uit het raam te gooien. De brand heeft heel wat schade veroorzaakt. 68 mensen verloren hun huis. Bij wonde raakte maar één persoon gewond bij de brand.