Belangrijke doorbraak in zaak rond verdwijning 9-jarige Maëlys

bron: Le Parisien
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Maëlys was met haar ouders op een trouwfeest toen het meisje plots verdween. Sinds 27 augustus ontbreekt elk spoor van de 9-jarige Maëlys. De politie heeft al verschillende zoekacties ondernomen, maar telkens zonder resultaat. Nieuwe ontwikkelingen in de zaak zorgen nu voor een belangrijke doorbraak.

De moeder van de 9-jarige Maëlys uit Frankrijk heeft op bewakingsbeelden haar dochter herkend in de wagen van hoofdverdachte Nordahl L., die was de bewuste avond van de verdwijning van het meisje eveneens aanwezig op het trouwfeest. L. ontkent echter dat hij het meisje heeft ontvoerd.

Er zijn bewijzen dat Maëlys in de auto van L. heeft gezeten. De moeder heeft zopas haar dochter hekend op de bewakingsbeelden. Het meisje in de wagen draagt hetzelfde jurkje als haar dochter, dus volgens de moeder is er geen twijfel mogelijk: de persoon in de wagen is Maëlys.

L. blijft echter ontkennen dat het 9-jarig meisje bij hem in de wagen heeft gezeten. Volgens zijn advocaat is de persoon op de beelden een volwassen vrouw en niet Maëlys. Maar de vrouw waarover de advocaat het heeft, blijft een groot mysterie en werd tot op heden niet geïdentificeerd. Bovendien had L. zijn auto een dag na de verdwijning naar de carwash gebracht en werd de passagiersstoel grondig gepoetst. Dat blijkt uit videomateriaal.