"Mama is een sterretje geworden": Ruzie tussen koppel uit Dessel loopt helemaal uit de hand

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Roel Tielens (35) uit Dessel moest zich verantwoorden voor het hof van beroep in Antwerpen. Hij wordt beticht van moord op zijn partner Sandy Luyten.

Na een ruzie over de sinterklaascadeautjes voor hun dochtertje, stak Roel Tielens zijn partner Sandy neer met een keukenmes met een lemmet van achttien centimeter. Terwijl hij zijn vrouw genadeloos vermoordde, had hij zijn dochtertje op zijn arm.

De vrouw had eerder al aangekondigd dat ze Roel wilde verlaten. Ze probeerde tijdens de vechtpartij nog te vluchten langs het raam, maar in de tuin van de overburen overleed de vrouw uiteindelijk aan haar ernstige verwondingen. Als laatste sprak ze de naam van haar dochtertje uit.

De familie van de overleden vrouw is erg teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. Roel werd veroordeeld tot 19 jaar cel voor doodslag, maar volgens de familie had hij alles zorgvuldig gepland en zou hij dus veroordeeld moeten worden voor moord. Dan zou de man een celstraf van 27 jaar riskeren, wat nu niet het geval is. 

“Als onze kleindochter naar de foto's kijkt, dan zegt ze: 'Mama is een sterretje geworden'. Dan krijg ik telkens een krop in de keel", vertellen de ouders van Sandy. “Straks ga ik naar het kerkhof. Ik ga Sandy zeggen dat ik het erg vind dat hij niet zwaarder is gestraft en dat ik haar nog elke dag mis. Ze krijgt een nieuw bloemstukje op haar graf. Dat is het enige wat ik nog voor haar kan doen.”