Opvoeders van gesloten instelling in Mol woedend na samenzetten van jongens en meisjes

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Opvoeders uit een gesloten instelling in Mol zijn behoorlijk woedend. De komst van enkele meisjes is in hun ogen een ramp en zorgt voor 'een ware cultuurshock'.

Vorig jaar werd in februari beslist dat de gesloten instelling genaamd 'De Kempen' in Mol niet meer enkel voor jongens zou zijn, maar ook meisjes zouden hier geplaatst kunnen worden. Vanaf mei werd alles voorbereid en in november en december werden de eerste meisjes geplaatst.

De opvoeders zijn behoorlijk gefrustreerd want het samenzetten bleek een grote ramp te zijn. Zij hadden gehoopt op een aparte voorziening voor meisjes, maar dat is dus niet het geval. Verschrikkelijk en een ware cultuurshock: “Wij dachten aan een nieuwe, aparte voorziening. Het is bijvoorbeeld vervelend dat de school nu gemengd is. Vergeet niet: dit zijn bijzondere doelgroepen. Sommige meisjes hebben ervaring met prostitutie, sommige jongens gedragen zich erg macho. Dat is een héél slechte combinatie, die leidt tot extra problemen.”

Boze opvoeders

De opvoeders willen veranderingen. Zo werd er gisteren al twee uur gestaakt en één opvoeder gaf al zijn ontslag door de onhoudbare situatie. Ze hebben het gevoel dat hun goede werk met de jongens compleet is teniet gedaan door de integratie van twee meisjesgroepen. Ze hopen nu heel hard op veranderingen na hun ongenoegen te laten blijken.