Van Aert daagt Van der Poel keihard uit: "Ze liggen al in mijn kast, hé"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert heeft een exclusieve column geschreven voor Het Laatste Nieuws. Kan hij zijn derde wereldtitel op rij pakken? De meesten vrezen dat Mathieu Van der Poel te sterk zal zijn.

"Het vertrouwen dat ik zondag mijn derde wereldtitel op rij zal pakken, is duidelijk niet bij iedereen even groot. Dat er zonder pech van Van der Poel niets aan te doen zal zijn, lees ik ook in Het Laatste Nieuws. Ik ben toch benieuwd of Mathieu er ook zo over denkt. In hetzelfde artikel vertelt hij nochtans dat het parcours in mijn voordeel is. Het moet zijn dat dat toch ergens in zijn hoofd speelt. En dat lijkt me de logica zelve. Die parcoursverkenning met de nationale selectie heeft me immers een boost en gemoedsrust gegeven", klinkt het vol vertrouwen bij Van Aert.

"Kijk, nog voor halverwege dit seizoen was al duidelijk dat de eindzege in de Wereldbeker geen optie meer was. Omdat ik in de twee andere regelmatigheidscriteria niet alle wedstrijden betwistte, heb ik toen al de focus verlegd naar de kampioenschappen. BK en WK zouden mijn absolute hoofddoelen worden. Alle trainingen hebben in functie daarvan gestaan. Zo zat ik vorige week meer dan twintig uur op de fiets. Dan kan je onmogelijk fris aan de start staan in Hoogerheide. Al voor de start had ik me neergelegd bij een figurantenrol. Volgens mij een totaal verschillende aanpak dan die van Van der Poel."

"Soit, Van der Poel blijft uiteraard dé topfavoriet voor Valkenburg. Ik heb me de voorbije winter nergens voor mijn plezier laten kloppen, hé. En al zeker niet met de idee in het achterhoofd: ik pak hem wel op het WK. Nee, in alle wedstrijden waarin Van der Poel won, was hij gewoon de betere van ons twee. Maar dat zorgt nu wel voor een pak druk op zijn schouders. De regenboogtrui moet voor hem de kroon op het seizoen worden. De voorbije twee jaar is hij daar niet in geslaagd. Het is bij hem veel meer van moéten dan bij mij, vind ik. Ik heb er al twee in mijn kast liggen."