De Bruyne is het kotsbeu: "Waar zit je met je gedachten?!"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kevin De Bruyne en Manchester City stevenen in Engeland af op de titel. Niets of niemand lijkt de ploeg van Pep Guardiola iets in de weg te kunnen leggen. Al proberen tegenstanders alles.

Zo was De Bruyne eerder deze week opnieuw het slachtoffer van een wilde ingreep van een tegenstander. Deze keer luisterde de boosdoender naar de naam James McClean. Gelukkig zag De Bruyne voelde de gemene sliding aankomen en sprong hij net op tijd op, waarna hij de actie verderzette en als klap op de vuurpijl ook nog eens scoorde.

“De bal was niet in de buurt”, aldus De Bruyne over de tackle. McClean kreeg geel, te weinig volgens De Bruyne. “De scheids vertelde me dat hij me niet voldoende raakt om rood te krijgen. Natuurlijk, want ik sprong op toen ik de tackle zag aankomen.”

Frustrerend

De zware fout van Dele Alli, de gemene trap van Jason Puncheon en nu ook nog eens McClean. Voor De Bruyne loopt het stilaan de spuigaten uit. “Het begint frustrerend te worden voor ons. Heel wat ploegen maken veel fouten tegen ons. En als wij dan een keer een overtreding begaan, krijgen we meteen geel. Ik vraag me soms af hoe het mogelijk is.”

“Ik vraag me af waar sommigen met hun gedachten zitten. Je kan ook aan een shirt trekken. Het is veel effectiever en minder gevaarlijk dan zo’n tackle. Hopelijk vallen er niet nog meer spelers geblesseerd uit. In de voorlinie is de spoeling nu al dun”, besluit De Bruyne.