VTM

Rene Van der Gijp reageert voor het eerst op grap over Bo Van Spilbeeck: "Dan zet ik die pruik opnieuw op"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: RTL/Medialaan
In Nederland is er ophef ontstaan over het programma Voetbal Inside. Daar werd Bo Van Spilbeeck uitgelachen.

Analist René Van Der Gijp verkleedde zich als vrouw en zette een pruik op. Johan Derksen noemde een man die vrouw wil worden dan weer vreemd. De sponsors van het programma reageerden al door te zeggen dat ze dit niet pikken en ook de zender RTL sprak met de makers van het programma.

Vandaag reageerde Van Der Gijp voor het eerst op de hele hetze. Hij heeft geen spijt van zijn grap. “RTL heeft mij gevraagd om te zeggen dat ik niets tegen homo’s heb. En ik heb inderdaad niets tegen homo’s en ik heb ook niets tegen transgenders. Het zal me een zorg zijn.”

“En ik denk ook dat veel kijkers dat weten. Die zijn niet idioot en ik maak ze nu wel idioot door dit uit te leggen. Ik bedoelde helemaal niets met dat grapje. En als de belangenverenigingen mij niet begrijpen, dan begrijpen ze er ook niets van.”

“We zijn in Nederland helemaal de weg kwijt. We zijn helemaal doorgeslagen. Ik heb een heel weekend gezeik rond mijn kop gehad. Als het zo moet lopen, wel, ik heb nog drie maanden contract en dan stop ik ermee. Dan zet ik in de laatste aflevering opnieuw die pruik op. En ik heb één van mijn collega’s doen wenen van het lachen met die grap en dat was voor mij een absoluut hoogtepunt.