Vraag voor vrijlating van Salah Abdeslam heeft zeer nare gevolgen voor advocaat Sven Mary en zijn kinderen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat niet goed met Sven Mary, de advocaat van Salah Abdeslam. Na zijn pleidooi voor de vrijlating van Abdeslam zit zijn mailbox vol rotzooi, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"De haatmails heb ik in al die jaren weten te plaatsen. Maar nu zijn sommigen blijkbaar een versnelling hoger geschakeld", zegt Mary. Vooral zijn kinderen komen nu in het vizier. Uw kinderen zouden zelf moeten ontploffen, schreef iemand.

Kinderen
"Als ik zoiets lees, duwen ze me op de rand en kan ik heel nijdig worden. Ik heb die persoon en alle andere hoogdravers teruggeschreven dat ze hun opgefokte praat eens in mijn gezicht mogen komen aframmelen. Ik zal hen van antwoord dienen, op mijn manier. Niemand van die sukkelaars heeft nog gepiept", reageert Mary.

“Van mijn kinderen moeten ze afblijven. Die hebben niks te maken met de keuzes die hun papa als advocaat maakt. Dat sommigen dat niet begrijpen, zegt veel over die mensen. Ik ben advocaat en probeer consequent te zijn met mezelf. Iemand die mij vraagt als zijn raadsman, die zal ik proberen bij te staan. Dat is de eed die ik afgelegd heb."

Niet sympathiek
"Vind ik Abdeslam sympathiek? Helemaal niet. Ik vind hem zelfs onaangenaam. En ik verdien er ook geen euro aan. Abdeslam betaalt me niet en zelfs de pro-deovergoeding heb ik niet opgeëist. Ik verdedig hem omdat hij daar volgens de Belgische wet recht op heeft en omdat de familie dat gevraagd heeft. Dat is alles.”