Adrie Van der Poel na kritiek van Michel Wuyts op zijn zoon Mathieu: "Dat zal niet gebeuren"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Michel Wuyts moet Mathieu Van der Poel dringend met een trainer gaan werken. Zeker met het oog op de Olympische Spelen in 2020 als Van der Poel goud wil pakken in het mountainbiken. Vader Adrie Van der Poel denkt er anders over.

"Neen. Dat heeft geen zin voor Mathieu. Dan wordt hij doodongelukkig. Dan kan hij niet meer doen wat hij graag doet. Dat is dan misschien de keerzijde van de medaille. Ik zie daar nog niet heel snel verandering in komen", zegt Adrie in Het Laatste Nieuws.

"Mathieu zit in een goede, vertrouwde omgeving. Christoph Roodhooft, ikzelf, één of twee masseurs, zowel bij ons thuis als van de ploeg. Als je ziet wat hij de laatste zes, zeven jaar gewonnen heeft, met die mensen, dan zegt dat toch genoeg."

"Je ziet dat hij in die entourage heel gelukkig is. Als hij gaat trainen en hij heeft geen zin, wat zelden gebeurt, dan komt hij naar huis. En als het mooi weer is, rijdt hij wat langer. Als hij een schema moet volgen, wordt hij knettergek. Ook als je hem met honderd procent zekerheid gaat vertellen dat hij met een schema die en die koers zal winnen, dan nog zal hij dat schema niet volgen."