Vlaams Belang doet opvallend voorstel: "Nog maximum 10 procent vreemdelingen daar"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang komt met een opmerkelijk voorstel. De partij wil maximum tien procent niet-Belgen toelaten in sociale woningen in ons land. Het is één van de voorstellen uit de nieuwe campagne ‘Een hart voor onze mensen’. Daarmee wil het voluit de sociale kaart trekken.

Migratie kost ons land jaarlijks 7,2 miljard euro. “Dit is een erg voorzichtige schatting”, benadrukt Van Grieken. Dat geld kan volgens Vlaams Belang beter gespendeerd worden. Bijvoorbeeld door een volledige imigratiestop uit moslimlanden. Het kindergeld kan verhoogd worden en het rusthuisfactuur gedrukt worden als er wat aan die migratiekost gedaan wordt, zo stelt VB.

Men wil ook een aparte sociale zekerheid voor migranten. "We kunnen van Vlaanderen het Zwitserland aan de Noordzee maken als we het geld dat we nu in de bodemloze put van migratie stoppen, investeren om een antwoord te bieden op de terechte vragen van onze mensen”, besluit Vlaams Belang-kopstuk Guy D’haeseleer tegenover Het Laatste Nieuws. “Als we daarvoor wat heilige huisjes moeten slopen, dan is dat maar zo.”