VTM

Dit is de vervangster van Tineke in 'De Buurtpolitie': "Ik moest het zelfs geheim houden voor mijn familie"

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Nicoline Hummel zet een punt achter haar carrière in 'De Buurtpolitie'. Een verlies voor het VTM-programma en voor de ploeg die eraan werkt. De makers hebben intussen echter al een vervangster gevonden voor haar. Charlotte De Groof (30) doet definitief haar intrede in de reeks.

Wie deze week naar 'De Buurtpolitie' heeft gekeken, zal haar al opgemerkt hebben. Hoofdinspecteur Lotte Vissers gaat op pad met haar halfbroer, inspecteur Koen (Andy Peelman). "Ik ben nog maar enkele afleveringen in beeld geweest, maar de opnames lopen voor mij al sinds oktober”, vertelt Charlotte in Het Belang van Limburg. “Al die tijd heb ik het geheim moeten houden voor familie en vrienden.”

Geheim

Dat geheim houden was niet zo heel moeilijk voor Charlotte. Dat komt omdat ze al eerder voor televisie werkte. “Ik heb de afgelopen jaren voor diverse programma's gewerkt en ik heb steeds gezegd tegen nieuwsgierige vrienden dat ik met een nieuw programma bezig was."

"Destijds was ik als redactrice aan de slag bij Koeken Troef! en werkte ik mee aan 'De Kazakkendraaiers' en de opstart van 'De Biker Boys'. Daarna heb ik anderhalf jaar bij Ketnet gezeten en er programma's met William Boeva en Kaatje gemaakt. Later volgden ook nog de talkshow 'Bart & Siska' en 'De Neus Van Pinokkio'.”

Via een castingoproep kwam Charlotte terecht in De Buurtpolitie. “Ze zochten een actrice voor een gastrol. Ik heb me ingeschreven, en pas later kreeg ik te horen dat de rol veel groter in omvang was. Ik was natuurlijk blij. Ik speelde al theater op amateurniveau en had enkele rollen in kortfilms voor mijn rekening genomen, maar meewerken als actrice aan een populaire tv-reeks is natuurlijk nog andere koek.”

Afscheid

Eerder kondigde Nicoline Hummel aan dat ze ermee stopt. "Het is tijd voor nieuwe dingen. De toekomst brengt uitdagingen voor mij op dit moment", vertelde ze. Vanaf seizoen 10 zal Tineke niet meer in 'De Buurtpolitie' te zien zijn.