Van Aert verkent Parijs-Roubaix voor het eerst: "Dit is wat ik ervan vind"

bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert heeft de laatste 100 kilometer van Parijs-Roubaix verkend. Hij maakte volgens Het Nieuwsblad meteen ook indruk. Van Aert trok in de vrieskou een hele dag op pad met zijn ervaren gids Stijn Devolder. Het was voor Van Aert de eerste keer in de hel, maar hij voelde zich meteen in zijn sas.

Hard trainen

“Het was plezant maar het voelde toch niet echt aan als dansen, het was soms schrikken hoe slecht sommige stroken er bij lagen”, reageerde Van Aert achteraf tegenover Het Nieuwsblad. “Maar dit is de koers waar ik het meest naar uitkijk van heel het voorjaar. Mijn prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad zorgde voor extra energie, de aandacht die ik kreeg is een leuke stimulans om verder te doen. Maar ik zal nog hard moeten trainen.”

Wat nog het grootste vraagteken zal worden voor Van Aert is de afstand bij Parijs-Roubaix. De klassieker is 257 km lang. Het is nog maar zeer de vraag of hij die afstand aan zal kunnen. “Ik ga me echter nog zo goed mogelijk voorbereiden, tegen dan zal ik ook de Ronde en Gent-Wevelgem in de benen hebben", zegt hij daarover.

Gevoel van de cross

Ook Het Laatste Nieuws volgde de verkenning. "Ik vond de stroken waar er bochten in zaten wel het plezantste. Dan kan je je gevoel van de cross gebruiken", aldus Van Aert tegenover HLN. "De binnenbochten zijn vaak op grind of zand, dus dat is wel een voordeel."

Van Aert rijdt zaterdag ook de Stade de Brianche. Naar die koers kijkt hij ook heel erg uit, omdat hij daar zijn veldritcapaciteiten kan aanspreken. Uitkijken dus wat Van Aert daar kan. Parijs-Roubaix wordt op 8 april gereden.