Auto met 5 minderjarigen crasht tegen boom: Meisje overleden, niemand had rijbewijs

door: STS
Ziekenwagen Nederland
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan. Daarbij kwam één inzittende van een wagen waarin vijf minderjarigen zaten om het leven.

Het ongeval deed zich dinsdagnacht voor in het Nederlandse Ekehaar. "Rond 02.15 uur kregen we de melding van een ernstig eenzijdig verkeersongeval aan de Hemmenweg", klinkt het bij de politie.

"De hulpdiensten troffen daar een auto aan die tegen een boom was gebotst. In de auto zaten vijf minderjarigen. Geen van de inzittenden was in het bezit van een rijbewijs."

"Doordat de auto tegen de boom was gebotst, raakten alle inzittenden (zwaar)gewond. Voor één inzittende kon de hulpverlening niet meer baten, zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen."

"Eén inzittende zat dusdanig gekneld dat de brandweer hem moest bevrijden. De vier gewonden zijn vervolgens door ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Omdat alle inzittenden minderjarigen zijn, geven we niet meer informatie over hen."

"We onderzoeken de toedracht van het ongeval. Dat houdt onder andere in dat er technisch sporenonderzoek wordt gedaan en dat we spreken met betrokkenen en getuigen."