Tragisch: 17-jarig talent sterft op het voetbalveld

door: STS
ambulance in engeland
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een tiener is tijdens een voetbalwedstrijdje met vrienden om het leven gekomen. De jongen werd geëlektrocuteerd.

De 17-jarige Luke was samen met zeven vrienden door een gat in hek gekropen om een voetbalveld te kunnen betreden.

Tijdens het spelen van een partijtje voetbal probeerde het slachtoffer op een gegeven moment samen met twee vrienden een ijzeren paal die de tribunes van het veld scheidt omhoog te zetten. Daarbij maakte de paal contact met een stroomkabel.

De drie werden tegen de grond geworpen. Luke had 11.000 volt door zijn lichaam gekregen. Hij stond op, maar zakte toen in elkaar. Zijn twee vrienden waren bewusteloos. Toen ze bijkwamen, zagen ze hoe Luke gereanimeerd werd.

De hulpdiensten verloren tijd doordat ze een verkeerde wegbeschrijving kregen. Na 23 minuten kwamen ze aan. Nog eens 27 minuten later verklaarden ze het slachtoffer dood.

Het onderzoek naar de tragische gebeurtenissen is lopende. Daaruit blijkt dat de vrienden van het slachtoffer door de hulpdiensten verzocht werden om de jongen niet aan te raken, omdat ze mogelijk ook geëlektrocuteerd zouden raken.

Een cardioloog zegt dat de jongen het wellicht overleefd zou hebben indien de reanimatiepogingen eerder waren gestart. "Als er een defibrillator aanwezig was geweest en die gedurende de eerste tien minuten gebruikt was, was de kans dat hij het overleefd had hoogstwaarschijnlijk", citeert Metro de arts.

Het slachtoffer werd als een beloftevol talent gezien. Hij bracht tijd door in de opleidingen van teams als Blackburn Rovers en Burnley. Zijn vader speelde ooit voor Wolverhampton Wanderers.