Deze bank zet rente op nul: Test-Aankoop eist actie van regering

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Test-Aankoop trekt aan de alarmbel nu blijkt dat de spaarrente voor klanten van Triodos Bank op nul gezet is. De organisatie wil dat de regering ingrijpt.

Spaarrekeningen brengen al geruime tijd bijna niets meer op. Er geldt wel nog een wettelijk bepaalde minimumrente van 0,11 procent. Triodos Bank schrapt deze spaarrekeningen nu.

In de plaats daarvan komt de bank met spaarrekeningen die niets opleveren tot een bedrag van een half miljoen euro (0% rente) en zelfs geld kosten bij een bedrag daarboven (-0,5% rente).

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vraagt dat de nieuwe regering rond premier Alexander De Croo ook voor deze niet-gereglementeerde spaarrekeningen een minimumrendement vastlegt.

Verlies

Mensen die op de klassieke manier sparen, zien mede door de stijgende levenskosten hun spaargeld verdampen. VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck en Knack-journalist Ewald Pironet schrijven in het boek 'Investeren in de tweede helft van je leven' dat spaarders zo op 20 jaar tijd 20% verlies maken (Lees het artikel via deze link).