Iedereen houdt hart vast: Barst zaterdag de bom opnieuw in het Ter Kamerenbos?

door: STS
La Boum - Ter Kamerenbos
Afbeelding bron: Photonews

De burgemeester van Brussel, het Brusselse parket en de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene hebben in een gezamenlijk persbericht duidelijk gemaakt dat het evenement La Boum 2 verboden is.

Op 1 april kwamen vele mensen samen in het Ter Kamerenbos. 'La Boum' was een uit de hand gelopen 1 aprilgrap, maar trok een massa volk. De bijeenkomst eindigde met rellen.

Voor 1 mei staat het vervolg gepland, La Boum 2. De politie heeft de Facebook-pagina van dit evenement al laten verwijderen en er werd een persoon opgepakt voor verhoor.

"Er werd geen toelating gegeven voor La Boum 2. De politie zal hierop toezien en haar aanwezigheid verscherpen. We raden dus iedereen af om hieraan deel te nemen", zeggen de burgemeester, de politie en het parket.

Vervolging

"Het is belangrijk om de gezondheidsmaatregelen te blijven respecteren. Indien nodig zal de politie ingrijpen. Men riskeert dus een boete of een administratieve aanhouding."

"Elke persoon die tijdens deze bijeenkomst wordt geverbaliseerd voor niet-naleving van de Covid-maatregelen zal vervolgd worden conform de huidige geldende richtlijnen van strafrechtelijk beleid."