Lokale politiebaas bezorgd door wat zijn agenten overkomt: "Raakt mij als korpschef en als mens"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De korpschef van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad vraagt zich af of zijn manschappen wel het respect krijgen dat ze verdienen.

"Krijgen onze politiemensen wel het respect dat ze verdienen? Als korpschef twijfel ik hier de laatste tijd sterk aan en dat maakt mij bezorgd", schrijft Philip Pirard in een bericht op Facebook.

"De berichtgeving die ik de laatste dagen opnieuw in de pers en op sociale media zie verschijnen, komt helemaal niet overeen met wat ik zie op de werkvloer. Ik zie elke dag 436 collega’s die zich, zelfs in deze moeilijke omstandigheden, blijven inzetten voor elk van jullie."

"Bij elke oproep komen ze ter plaatse en geven ze het beste van zichzelf om ervoor te zorgen dat u veilig bent, ook al brengen ze zichzelf hierdoor in gevaar. Dit verdient respect. Respect dat zij niet altijd krijgen. Wanneer ik opnieuw moet vaststellen dat mijn politiemensen op straat of online uitgescholden en belaagd worden, dan raakt mij dat als korpschef maar ook als mens. En geloof me, dit weegt ook op hen. Maar toch blijven ze u beschermen, elke dag opnieuw."