Meisje (13) dat thuis wegliep werd meegelokt: "Ze dacht dat hij de man van haar leven was"

door: STS
Tiener - wenen - verdriet - mishandeling
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een meisje dat begin februari thuis wegliep is teruggevonden. Ze was een 19-jarige jongeman gevolgd naar Frankrijk.

"Een rustig en leergierig meisje van 13 jaar oud liep op 3 februari bij haar ouders weg voor een jongeman die ze op internet had leren kennen. Hij deed zich voor als 17-jarige terwijl hij in werkelijkheid 19 jaar oud was", legt de Brusselse politie uit. "Het meisje had thuis geen toegang tot internet, dus contacteerde ze hem buitenshuis zonder dat haar ouders op de hoogte waren."

"Het jonge meisje, dat verleid werd en de onbekende vertrouwde, besloot uit haar muzieklessen weg te gaan met haar 'vriendje'. Ze volgde hem tot in Frankrijk, denkend dat hij de man van haar leven was en dat ze er klaar voor was om thuis weg te gaan."

"Na analyse bleek dat de jongeman bekend was bij de Franse politie voor verkrachting van een kwetsbaar persoon. Gelukkig kon het meisje dankzij het snelle optreden van de Cel Verdwijningen van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, in samenwerking met de Franse politie, veilig worden teruggevonden."

"We willen naar aanleiding van dit incident opnieuw de aandacht van jongeren en ouders vestigen op de gevaren van online ontmoetingen en cyberlokking."

"Op de site van Child Focus vindt u meer informatie over wat u kunt doen als uw kind online contact heeft met een persoon die u verdacht lijkt."