Ook last van een loopneus? Deze eenvoudige huismiddeltjes kunnen je helpen

door: MRO
Verkoudheid - verstopte neus
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het is weer die tijd van het jaar dat heel veel mensen last hebben van een lopende neus. Dit kan een symptoom zijn van verschillende aandoeningen, waaronder verkoudheid of griep. Er zijn wel enkele huismiddeltjes die je kunnen helpen om een verstopte neus te bestrijden.

Een neusdouche met zoutwater is een eenvoudig en effectief middel tegen een lopende neus. Zoutwater kan helpen om overtollig slijm uit de neus te verwijderen en de irritatie in de neusholtes te verminderen. Meng hiervoor een halve theelepel zout in een kopje warm water.

Ook stomen kan helpen bij het verlichten van de verstopping en ongemak van een lopende neus. De damp van het hete water kan helpen het vastzittende slijm los te maken en de neusgangen vrij te maken.

Vul een grote kom met heet water en voeg enkele druppels eucalyptusolie toe voor extra verlichting. Bedek je hoofd met een handdoek en adem de damp in. Dit kun je meerdere keren per dag doen.

Drink veel als je een loopneus hebt

Bij het bestrijden van een lopende neus is hydratatie cruciaal. Drink veel vloeistoffen zoals water, vruchtensap en kruidenthee. Deze vloeistoffen helpen het slijm te verdunnen en het lichaam te hydrateren, wat kan helpen om de ongemakken van een lopende neus te verminderen.

Deze huismiddeltjes kunnen helpen bij het verlichten van symptomen van een lopende neus. Als de symptomen aanhouden of verergeren of als je koorts hebt, raadpleeg dan medische hulp.